Havuçlu Toplar |
Havuçlu Toplar |
Malzemeler:
- 2 tane orta boy havuç
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 30 gr margarin
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz ve/veya fındık içi
- Hindistan Cevizi
- Havuçların kabuklarını soyup iri bir şekilde rendeliyoruz.
- Rendelenmiş havuçlarımızı, şeker, su ve vanilyamızı bir tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (Benimki bir türlü suyunu çekmeyince sanırım tarife uymayarak biraz erken ocaktan aldım ama siz ustanın dediğini yapın gittiği yoldan gitmeyin:)
- Pişen havuçları ocaktan alıp önce margarinimizi, sonra ceviz içi ve bisküvilerimizi ekleyerek karıştırıyoruz. (bisküvinin oranı konusunda endişe etmeyin, tam bu malzemelere göre oluyor)
- Son olarak da karışımdan parçalar alıp elimizde top şeklini veriyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz.
Efendim, afiyet bal şeker olsun...
havuçları bütün halde haşlayıp rendelesek nasıl olur acaba? siz neden tercih etmediniz bu yolu peki?
YanıtlaSilsevgili zingarina,
YanıtlaSildediğiniz yöntem her ne kadar daha pratik gibi görünse de, eğer böyle yaparsak; ilk olarak, suda haşlanan havucun suda bıraktığı bütün vitaminden mahrum kalırız; ayrıca havuç şeker su ve vanilyanın aynı anda piştiğindeki lezzetten mahrum kalırız.
Bununla beraber dediğiniz yöntemle de farklı bir tarif denemek mümkün tabi.
Yorumunuz için teşekkürler zingarina
Sağlıcakla kalın...