Islak Kurabiye
Malzemeler:
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
- portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı su
- bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
- hindistan cevizi, antep fıstığı, toz fındık
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıpı, soğumaya bırakalım.
Kurabiye hamuru için; yumurta, sıvı yağ, margarini ve şekeri karıştırma kabımıza alarak karıştırdıktan sonra; kakao, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve yeterli miktarda unu ekleyip yoğurduktan sonra fındık parçalarını katıyoruz. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, elimizde yuvarladıktan sonra tepsiye dizelim.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. (Mutlaka takip edin. Üzerleri çok çabuk çatlıyor. Ama aldanmayın, ben oldu diye fırından çıkarmaya kalktım, baktım kurabiyeler çok yumuşak birza daha pişirdim.)
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkarıyoruz. Sonra da kurabiyelerin üzerini hindistan cevizi, toz antep fıstığı, toz fındık vs. ile süsleyelim ve buzdolabında bekletelim.
Açıkçası ben tadına bakamadım. Malum şeker sebebiyle... Ama eşim ve arkadaşlarım beğendiler. Siz de bir deneyin derim. En azından değişik bir kurabiye tarifi...
Afiyet Olsun!
Fırından çıktığı anda tadına bakan biri olarak bu kurabiyeleri herkes denesin derim...
YanıtlaSilosman ATİLLA
Tabi soğuduktan sonraki hali de "herkes denesin" dedirtiyor,
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler...