Öğrencilik yıllarımda çok sevdiğim arkadaşım Rüveyda'dan öğrendiğim bu yemekle hiç patlıcan yemeyen ev arkadaşıma bile sevdirmiştim patlıcanı.
Rüveyda'nın Patlıcan Yemeği:
5 adet uzun ince patlıcan
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
kuru nane
tuz
yağ
yarım bardak kadar sıcak su
Hazırlanışı:
1- İlk olarak yıkamış olduğumuz patlıcanlarımızı pijama şeklinde soyuyoruz, iki parçaya bölüp tuzlu suda bir saat kadar bekletiyoruz. (Patlıcanlarınız tazeyse koparma yerini patlıcandan ayırmayabilirsiniz.)
2- Yeterince suda bekletildikten sonra patlıcanlarımızı sudan arındırarak kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanlarımızı yemeği pişireceğimiz tenceremize alıyoruz.
3- Domateslerimizi yemeklik küp küp doğruyoruz.
4- Sarımsaklarımızı bütün olarak ya da doğrayarak domateslerimize ekleyip; istediğimiz miktarda kuru naneyi ve tuzu karışımımızla harmanlıyoruz.
5- Bu karışımı patlıcanlarımıza üstüne yayıyoruz.
6- Sıcak suyumuzu bir kenarından tencereye döküyoruz.
7- Son olarak da kısık ateşte pişiriyoruz. (domatesler pişene kadar)
Deneyince umarım siz de seversiniz.. Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder