30 Nisan 2011 Cumartesi

Ankara Tava

Tavuklu Ankara Tava
Bu aralar çok vakit bulamıyorum yemek dergilerine bakmaya ama uçakta olduğumu unutmak için bir sürü yemek dergisi ile çıktığım bir yolculuk esnasında bir dergide keşfettiğim bu kolay tarif, aslında herkesin ankara tavasını bildiği üzere kuzu etiyleydi. Ama benim etle çok aram olmadığı için eşimin önerisi üzerine tavukla denedim ve inanılmaz güzel oldu. Tabi siz yarım kilo kuş başı doğranmış kuzu etiyle de deneyebilirsiniz ki tarifin aslı da böyle:)

Malzemeler:
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 bardak arpa şehriye
  • 2 bardak su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı:
  • Önce tavuk göğsümüzü kuş başı doğruyoruz.
  • Bir tencerede önce bir kaşık yağda biraz kavurup, kendi suyunu çektikten sonra iki bardak suyumuzu ekleyip biraz da bu şekilde haşlıyoruz.
  • Başka bir tencereye de yağ koyup arpa şehriyelerimizi ekliyoruz ve renkleri dönene kadar kavuruyoruz.
  • Bir fırın kabına kızaran şehriyeleri koyup üzerine haşladığımız et suyunu ekliyoruz ve 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak da üzerine etlerini koyup servis ediyoruz. 
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder