8 Nisan 2011 Cuma

Fırında Sebzeli Tavuk ve Nohutlu Pilav

Bu tarif, doğum iznine ayrıldığı için her gün yanımda göremediğim mesai arkadaşım Gülce için gelsin;) Bloğumuzdan sevgilerle...

Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında Sebzeli Tavuk
 Malzemeler:
  • 7-8 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilir)
  • 2 adet patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet fırın poşeti
  • Tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber ve tavuğa yakıştırabileceğiniz her türlü baharat
Hazırlanışı:
Büyük bir kapta tüm malzemeyi harmanlıyoruz. Ben sebzeleri biraz büyük doğruyorum ama siz boyutunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra bir fırın poşetine bir çay kaşığı kadar un koyuyuruz ve poşetin içinin her yerini unun görmesini sağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz malzemeyi poşetin içine koyuyoruz, ağzını kapatıp bir kaç yerine kürdanla delik açıyoruz. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Haa bi de sakın ha fırın poşeti üstünde yazan, en fazla hangi dereceye kadar dayanıklı olduğu notunu okumayı unutmayın!:)
Afiyet olsun...

Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav Eşliğinde Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz, yağ
Hazırlanışı:
  • Pirinçlerimizi yıkayıp, ılık suda 20 dakika kadar ıslatıyoruz.
  • Yağımızı (pilav bence yağlı güzel olur) pilavı yapacağımız tencere ya da tavada ısıtıp, dinlenmiş pirinçlerimizi suyunu süzerek ekliyoruz. Bu aşama önemlidir. Pirinçlerimizi tane tene olana kadar kavuruyoruz.
  • Sıcak suyumuzu, pirinçlere tuz ve nohutlarla birlikte ekliyoruz. Ben bu aşamada biraz karabiber de ekliyorum.
  • Ağzını kapatıyoruz ve piştikten sonra geleneksel olarak kapak ile tencere arasına havlu peçete koyup öyle dinlendiriyoruz;)
Fotoğrafta pilavım çok güzel çıkmadı ama her ikisi de gayet lezzetli olmuştu.
Efendim afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder