İçli köfteden artan hamuru da değerlendirmek lazım değil mi? İşte bunun için üretilmiş ama müstakil bir yemek niteliğinde olan farklı bir lezzet, yoğurtlu köfte... Şimdi bilenler diyecek ki bu bildiğimiz fellah köfte. Aslında evet, yoğurtla servis edilmesi ve hamurunda salça olmaması dışında herşey aynı görünüyor. Zaten bu tür yemekler her yörede farklı yorumlanıyor. Siz ismini ne koymak istiyorsanız o olsun;)
Malzemeler:
İçli köfte hamuru (Tarifi 3 Ağustos tarihli yazımızda)
1 adet domates
Bir kaç dal maydonoz
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir kaç diş sarımsak (tabi ki zevkinize göre)
Pul biber, karabiber vb baharatlar
Hazırlanışı: Hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızla hafif bastırıp küçük tabaklar yapıyoruz. Tabi bu biraz zaman alıyor. Yiyeceğiniz kadar yapınca tuzlu suyu kaynatıp bol suda haşlıyoruz. daha sonra da sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de diğer malzemelerimizi kavuruyoruz ve haşlanmış hamurlarımızı da bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Serviz tabağımıza alıp üzerine yoğurt döküyoruz. Afiyet olsun:)...
kısmeeet hani bize yapmıştın çok güzeldi hala hayalimde mmmmm
YanıtlaSil