Elmalı Kek |
Malzemeler:
- 1 buçuk elma
- 3 tane yumurta
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker(ben ajda bardaklardan kullanıyorum)
- 2 çay bardağından biraz fazla un
- yarım çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İlk olarak yumurta ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz. Bu aşama kekimizin iyi kabarması için çok önemli. Bir kek, ne kadar güzel çırpılırsa o kadar güzel olur.
- Sütümüzü ve yağımızı, karıştırmaya devam ederek ekliyoruz.
- Vanilya, un, tarçın, kabartma tozu ve limon kabuğu rendemizi de ekleyerek yine güzelce karıştırıyoruz.
- Bu arada küp küp doğradığımız elmalarımızı, biraz una bulayarak; elmaların kek pişerken yer çekimi etkisinde kalmasını engelliyoruz ve karışımımıza dövülmüş cevizimizle birlikte ekliyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbımıza tüm malzemeyi döküp, 170 derece fırında pişiriyoruz.
bu keki elmayı rendeleyerek yaptım. Çok güzel oldu, tarif için teşekkürler:)
YanıtlaSilözge hanım,
YanıtlaSilinanın yorumunuz bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı.
keşke bize de getirseydiniz;)
herkes görsün, herkes denesin istiyoruz:)
görüşmek dileğiyle...
bir dahaki sefere:)
YanıtlaSil