15 Şubat 2011 Salı

Mahlepli Peynirli Poğaça

Ne zamandır blog için bir şey yapamadım. Haftasonu da biraz tembellik ettim ama bir tarif çıkardım. Canım tuzlu bi şeyler istiyodu, (zaten şekerli bir şey yiyemiyorum da) ben de bi poğaça yapayım, pazar kahvaltısı için de iyi olur dedim ve işte bu poğaçaları yaptım. Öyle uzunca bir vakite de ihtiyacınız yok, yarım saat yeter...

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 bardak)
  • Üzeri için; susam ve çörekotu
  • İçi için; 200 gr lor peyniri ve yarım demet maydonoz
Yapılışı:
  • Oda ısısındaki tereyağı kabımıza alıp; üzerine zeytinyağ, yoğurt, 2 yumurtanın akını (sarılarını üzerine sürmek için ayırın) ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karışıma tuzu, mahlebi, kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İçi için peynir ve kıyılmış maydonuzu karıştırıyoruz.
  • Hamurdan kopardığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları elimizle açtıktan sonra içine hazırladığımız peynir ve maydonoz karışımından koyup, kapatıyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştiriyoruz.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

İster sıcak sıcak, ister soğuk... İster çayla, ister ayranla... Nasıl isterseniz...
Afiyetler Olsun...

3 yorum:

  1. çok başarılı, çok lezzetli..
    ellerinize sağlık.

    osman ATİLLA

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Mertbebek:)
    Biz de senin gelişini dört gözle bekliyoruz..
    afiyet olsun
    Kısmet Ablan:)
    Annenin de selamı vaaar:)

    YanıtlaSil
  3. Kısmet abla,
    Ben de gelince yemeklerinizi dört gözle bekleyeceğim.
    Anne,
    evde fırının önünden ayrılmayacağım.

    YanıtlaSil