Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- yarım su bardağı zeytinyağ
- yarım su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 bardak)
- Üzeri için; susam ve çörekotu
- İçi için; 200 gr lor peyniri ve yarım demet maydonoz
- Oda ısısındaki tereyağı kabımıza alıp; üzerine zeytinyağ, yoğurt, 2 yumurtanın akını (sarılarını üzerine sürmek için ayırın) ekleyip karıştırıyoruz.
- Karışıma tuzu, mahlebi, kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçi için peynir ve kıyılmış maydonuzu karıştırıyoruz.
- Hamurdan kopardığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları elimizle açtıktan sonra içine hazırladığımız peynir ve maydonoz karışımından koyup, kapatıyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştiriyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
İster sıcak sıcak, ister soğuk... İster çayla, ister ayranla... Nasıl isterseniz...
Afiyetler Olsun...
çok başarılı, çok lezzetli..
YanıtlaSilellerinize sağlık.
osman ATİLLA
Sevgili Mertbebek:)
YanıtlaSilBiz de senin gelişini dört gözle bekliyoruz..
afiyet olsun
Kısmet Ablan:)
Annenin de selamı vaaar:)
Kısmet abla,
YanıtlaSilBen de gelince yemeklerinizi dört gözle bekleyeceğim.
Anne,
evde fırının önünden ayrılmayacağım.