Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 300 gr peynir
- Yarım demet maydonoz
- 1 yumurta
- 300 ml süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Öncelikle yumurta, yağ ve sütü çırpalım ve böreğimizin harcını hazırlayalım.
- İç harcı için peynir ve kıyılmış maydonozu da karıştırıp hazırlayalım.
- Böreğimizi pişireceğimiz tavaya harçtan bir kaç kaşık dökelim ve yufkamızın birini serelim. Daha sonra yufkaları parçalara ayıralım ve yufka parçalarını harca batırıp çıkardıktan sonra kat kat serelim.
- Bir kaç kat uyguladıktan sonra hazırladığımız iç harcın yarısını koyup; yufkaları sermeye devam edelim.
- Kalan iç harcı da serdikten sonra, ilk serdiğimiz yufkanın dışarıda kalan parçalarını zarf gibi, aralarına harçtan ekleyerek kapatalım.
- Ocakta iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirelim.
10-15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu börekle pazar kahvaltısının keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder