Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
Malzemeler:
- 250 gr yaprak
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 2 tane soğan
- 2-3 tane domates
- 1 tane limon
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Su
Hazırlanışı:
- İlk olarak eğer yapraklarımız bahçeden taze taze koparılmışsa, kaynar haldeki suda rengi değişene dek bekletiyoruz. (Bu süre çok uzun değil, yaprakları çok haşlamayalım) Yapraklarınız salamura halinde ise yine sıcak suda tuzu gidene dek bekletiyoruz.
- Bu arada soğanlarımızı ince bir şekilde doğrayıp, yaklaşık 1 çay bardağı yağda kavuruyoruz.
- Yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
- Domateslerimizi rendeleyip, kavrulan pirinçlerimize ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz, biraz karabiber, biraz su (ben bir çay bardağı kadar koydum) ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- İçi yapraklara paylaştırıp sarıyoruz. (içini çok koyarsak yapraklarımız parçalanabilir)
- Son aşamada tencerenin içini yaprakla kaplayıp, bütün sarmalarımızı tencereye diziyoruz ve üzerine yaklaşık yarım çay bardağı yağda kavurduğumuz bir kaç diş sarımsağı döküyoruz. Biraz tuz ve kuru nane ekliyoruz
- Ve sıra benim en çok zorlandığım aşamada; suyunu ayarlamak. Yaptığım olumlu ve olumsuz sonuçlanan bir çok denemeden sonra, tencereyi hafif eğince suyu görünene dek su koyunca kararında olduğunu keşfettim.
- Limonumuzu yuvarlak dilimleyip sarmalarımızın üzerine koyuyoruz ve porselen bir tabağı ters çevirip yerleştiriyoruz. (Çok sevgili yengemden öğrendiğim bir püf noktasıdır.) Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Sevgili GülceVeKısmet,
YanıtlaSilTarifi değil kendisini armağan ediniz :)
Şaka bir yana, çok teşekkür ederim. çok gururlandım :)
bütün tariflerimiz size armağan olsun efendim;)
YanıtlaSilkendisini de getiririz
sevgiyle...