31 Ocak 2012 Salı

Tahinli Çörek

Tahinli çörek de yine kalabalık misafir ağırladığm bir gün menümde tercih ettiğim tariflerdendi ve en çok çocuklar tarafından sevildi. Helva türü tatlılar seviyorsanız, tercih sebebidir, bir deneyin derim... Ayrıca fotoğrafı çok acele çektiğim için çok özenli olmadı ama omarım tarifi beğenirsiniz.
Hamur için:
Yarım kilo un,
Yarım paket yaş maya,
1 çay bardağı çiçek yağı,
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
Yeterince su
Tahinli harç için:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Hamurumuzu yapmak üzere genişçe bir kaba unumuzu döküyoruz ve havuz şeklinde açıp içine sırasıyla yaş maya, çiçekyağı ve suyumuzu ekliyoruz. Unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz. Önce mayanın erimesini sağlayarak hamur yapmaya başlıyoruz. Yoğururken kıvamına göre su ekleyebiliyoruz. Hamur olunca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tepsisine diziyoruz ve mayalanması için 5 dakika kadar bekliyoruz. Sakın haaa bezeleri çok sık koymayın, çünkü pişerken şişecekler:) Hamur bezeleri mayalanınca ortadan parmağınızla bastırıp
tahinli harcımızı koymak üzere yayarak havuz şeklini veriyoruz ve yumurtamızı da sürüyoruz. Tahinli harcımızı da yukarda saydığımız malzemeleri karıştırarak elde ediyoruz ve yaptığımız hamur havuzlarının içine eşit şekilde dağıtıyoruz. Mayalanması için biraz daha bekleyip 190 derece önceden ısıtılmış fırına verip 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. harca şeker ve su yerine pekmez koyunca da çok güzel oldu :) elinize sağlık...

    YanıtlaSil