10 Mayıs 2011 Salı

Toyga Çorba

Dumanı üstünde bir çorbaya hangi mevsimde olursa olsun hayır diyemem heralde. İşte yine bir çorba tarifi... Çalışan bayanların her gün iş dönüşü bile rahatlıkla yapabileceği kolay ve lezzetli tarifler eklemeye çalışıyoruz hep. Zira artık zaman, çocukluğumuzda olduğundan daha hızlı geçiyor sanki...:( En azından biz sevdiğimiz şeylerle, kişilerle ve tabi ki en önemlisi yemeklerle, zamanı daha verimli yaşayalım;) Değil mi?:)

Toyga Çorba
Malzemeler:
  • 1 lt su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı dövme
  • 1 çay bardağı nohut
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • İlk olarak kullanacağımız nohut ve dövmeyi bir gece suda bekletip yumuşayıncaya kadar güzelce haşlıyoruz.
  • İki çorba tereyağını çorbayı yapacağımız tencereye koyup eritiyoruz.
  • Yağ eriyince unu katıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Bir taraftan da yoğurdu suda güzelce eritiyoruz, karıştırıyoruz.
  • Yoğurtlu suyu una ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış nohut ve dövmemizi süzdükten sonra kaynayan suya ilave ediyoruz.
  • Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
  • Bir tavada tereyağını eritip naneyi ekliyoruz ve yağ kızınca çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder