8 Eylül 2011 Perşembe

Baharatlı Tavuk

Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun...:) Çok seviyorum bayramları, eş, dost, akraba herkes biraraya geliyor, hatta bazı tanıdıklarla sadece bayramlarda görüşebiliyoruz. Ama şimdilerde, iş hayatı insanlara farklı bir yaşam tarzı öngörüyor; işten başını kaldıramayan ve izni sınırlı olan insanlar, artık fırsat bu fırsat deyip, haklı olarak hemen bi tatil ayarlayıveriyor. Tercihler değişiyor tabi, ama umarım herkes istediği gibi bir tatil geçirmiştir. Hani yıllar önce bir sunucu, hava durumunu müteakip diyordu ya; havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun...;)
Tabi ramazan ve bayram münasebetiyle bol bol yedik, hepsinin tarifini vermek istiyorum ama biraz zamana ihtiyacım var. Şimdilik benim her zaman severek yaptığım-yediğim ve ev arkadaşım Ece'den öğrendiğim çok pratik bir tavuk tarifi vericem. Ana yemek olarak değil de pilavın yanında ikram etmek için ideal bir tarif.

Malzemeler:
  • Tavuk kanatları (Fotoğraftakiler bütün bir tavuktan kestiğim parçalardan oluşuyor. O yüzden neresi diye sorarsanız bilmiyorum:))
  • Zeytinyağı
  • Baharat türleri (kuru nane, kekik, pul biber,kara biber...) ve tuz
  • Su

Hazırlanışı:
Kanatlarımızı bir kaba alıp zeytinyağı tuz ve baharatlarımızı da üzerine ekleyip karıştırıyoruz ve bi süre bekliyoruz. Böylece sosun tadı tavuklara güzelce siniyor. Hiç bekletmeden de yapabilirsiniz ama böylesi daha doğru. Daha sonra karışımımızı geniş ve kapaklı bir tencere ya da tavaya alıp; tavukların hizasında su ekliyoruz. (Tavuklar üstüste değil de yanyana olsunlar tencerede.) Kısık ateşte pişiriyoruz. Tavukların o suyu bittikten sonra da yağında da biraz kavrulunca, tavukların yanında parmaklarınızı yemezseniz beni bulun. Afiyet olsun...

1 yorum: