27 Ekim 2011 Perşembe

Patates Kavurma

  İşte çok pratik bir tarif daha... Evde yemek yok eyvah ne yapıcam dediğim iş dönüşü günlerinde eşimin de teşvikiyle son günlerde imdadıma yetişen can simidi. Aslında tarifi aldığım iş arkadaşım Serap sadece patates soğan ve maydonozla yaptığını söylemişti ama ben biraz baharatla değiştirdim şeklini, her haliyle güzel oldu ama. Yemeğe eşlik edebilecek, kahvaltıda yapılabilecek çok lezzetli bişey valla. Kesinlikle denemeye değer, hele de patates seviyorsanız...                                                                                                                                                                                                                              

Malzemeler:
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane küçük soğan
  • Baharat ve tuz
  • 1/4 demet maydonoz 






Hazırlanışı:
Patateslerimizi soyoruz ve küp küp doğruyoruz. Tavamızın içine yerleştirip patateslerin üzerini örtecek kadar su koyuyoruz, biraz tuz serpip kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Patateslerin haşlama suyu hiç dökülmemiş ve vitaminlerini hiç kaybermemiş oluyor böylece. Bu arada da soğanımızı doğruyoruz, ben biraz küçük doğradım ama siz Serap'ın önerdiği gibi dilimleyerek de doğrayabilirsiniz. Soğanları pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz ve baharatlarını koyuyoruz. Bu karışımın içine haşlanmış patatesimizi ekleyip şöyle bi karıştırıyoruz. Servis yaparken doğradığımız maydonozumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder