Malzemeler:
- 2 tane orta boy patates
- 1 tane küçük soğan
- Baharat ve tuz
- 1/4 demet maydonoz
Hazırlanışı:
Patateslerimizi soyoruz ve küp küp doğruyoruz. Tavamızın içine yerleştirip patateslerin üzerini örtecek kadar su koyuyoruz, biraz tuz serpip kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Patateslerin haşlama suyu hiç dökülmemiş ve vitaminlerini hiç kaybermemiş oluyor böylece. Bu arada da soğanımızı doğruyoruz, ben biraz küçük doğradım ama siz Serap'ın önerdiği gibi dilimleyerek de doğrayabilirsiniz. Soğanları pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz ve baharatlarını koyuyoruz. Bu karışımın içine haşlanmış patatesimizi ekleyip şöyle bi karıştırıyoruz. Servis yaparken doğradığımız maydonozumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder