23 Kasım 2011 Çarşamba

Kara Kız Keki

 Merhabalar, bugün de eşimden bi tarif ekliyorum, ölçüleri çok basit ve tutuyor. Evet maalesef eşim bu keki benden daha lezzetli yapıyor, hatta iş arkadaşları istedi diye gecenin bi saati üşenmeyip yaptı fotoğraftaki keki, kıskanmadım desem yalan olur valla...:(
Malzemeler:   4 tane yumurta,1 bardak şeker, 1 bardak yağ, 1 bardak süt, 2 kaşık kakao, 2 bardak un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, bir avuç dövülmüş ceviz, hindistan cevizi (hem içine hem de dışını süslemek için kullanıyoruz)
Hazırlanışı: Önce yumurta ve şekerimizi uygunbir kapta mikserle şeker iyice eriyene dek çırpıyoruz. Daha sonra süt, yağ ve kakaoyu sırası ile ve her birini eklediğimizde iyice karıştırmak suretiyle karışımımıza ekliyoruz ve karışımdan bir bardak ayırıp bi köşeye koyuyoruz. Son olarak da geriye kalan karışımımıza un, dövülmüş ceviz, biraz hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz ve mikserimizle (benimki iş arkadaşlarımın ev hediyesiydi, burdan onlara da tekrar teşekkürler:)) güzelce çırpıp hamurumuzu elde ediyoruz. Önceden yağlanmış (eşim iyi kabarması için 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı kullandı) fırın kabımıza malzememizi döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Piştirkten sonra keki dilimliyoruz bi kaç yerinden çatal batırıyoruz ve daha önceden bi köşeye ayırdığımız bir bardak kakaolu karışımı kekimizin üstüne eşit şekilde yayıyoruz, üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun...:)

1 yorum: