15 Şubat 2011 Salı

Baklava Yufkasından Çıtır Börek

Çıtır Börekler
Baklava Yufkasından Çıtır Börek
Böreğin her türlüsü güzel tabi, ama baklava yufkasından da lezzeti bi farklı oluyor. Baklava yufkası ile yapmak istediğim çok börek var ama bana en kolay gelenden başladım. Okuyunca da göreceksiniz, yapımı hakkaten çok kısa zaman alıyor, pratik bi tarif..
Malzemeler:
  • 15 adet baklava yufkası
  • 1 demet maydonoz
  • Beyaz peynir (lor da kullanabilirsiniz)
  • Sıvı yağ
  • Çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
  • Baklava yufkalarımızdan birini serip, üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz, böreğimizin çıtır olmasını sağlayan da bu aşama zaten.
  • Üzerine bir tane daha serip aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Üzerine bir tane daha serip aynı işlemi uygulamıyoruz. Mayonoz ve peynirli harcımızdan yufkanın uzun kenarına bir şerit halinde yerleştiriyoruz.
  • Yufkamızı rulo halinde sarıp, dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • 1 saat kadar dolapta dinlendirip üzerine yumurta sürüyoruz ve çörekotumuzu serpiyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder