27 Şubat 2011 Pazar

Şipşak Börek

Bu pazar sabahı kahvaltı için çok vakit alıp, bizi uğraştırmayacak; ama bir taraftan da lezzetli güzel bir şey olsun derken... Börek mi yapsak acaba, sıcak sıcak iyi gider dedik ve işte bu böreği yaptık. Adı gibi çok kolay ve çok çabuk oluyor.

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 300 gr peynir
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 yumurta
  • 300 ml süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:

  • Öncelikle yumurta, yağ ve sütü çırpalım ve böreğimizin harcını hazırlayalım.
  • İç harcı için peynir ve kıyılmış maydonozu da karıştırıp hazırlayalım.
  • Böreğimizi pişireceğimiz tavaya harçtan bir kaç kaşık dökelim ve yufkamızın birini serelim. Daha sonra yufkaları parçalara ayıralım ve yufka parçalarını harca batırıp çıkardıktan sonra kat kat serelim.
  • Bir kaç kat uyguladıktan sonra hazırladığımız iç harcın yarısını koyup; yufkaları sermeye devam edelim.
  • Kalan iç harcı da serdikten sonra, ilk serdiğimiz yufkanın dışarıda kalan parçalarını zarf gibi, aralarına harçtan ekleyerek kapatalım.
  • Ocakta iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirelim.

10-15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu börekle pazar kahvaltısının keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder