1 Şubat 2011 Salı

VİŞNE SOSLU CHEESECAKE

Haftasonu ne yapsam diye düşünürken aklıma cheesecake geldi. Sonra evde yemekle ilgili ne kadar kitap, dergi varsa döktüm ortaya; tabi bir yandan da internet... Bulduğum ve güzel olacağına inandığım tarifleri önüme koyup, birleştirdim. Sonuç: hiç de fena olmadı doğrusu; oldukça lezzetli ve hafif oldu.

Vişne Soslu Cheesecake
Vişne Soslu Cheesecake

Malzemeler:
Tabanı İçin
  • 2 paket Eti Burçak
  • Yarım su bardağı badem
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
Kreması İçin
  • 1 kg sade krem peynir
  • 200 ml krema
  • 200 gr şeker
  • 35 gr (yaklaşık 2 yemek kaşığı) un
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya ya da Dr. Oetker'in vanilya aroması
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu ya da Dr. Oetker'in limon aroması
Sosu İçin
  • 1.5 su bardağı vişne
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay baradğından biraz fazla su
Hazırlanışı:
- Öncelikle tabanımızı hazırlayalım. Bisküvileri ve bademleri rondada çektikten sonra, içine eritilmiş tereyağı döküp, yaklaşık 24 cm çapındaki kelepçeli kalıbımıza yerleştirelim. Ben sadece tabanına değil, kalıbın yanlarına da karışımdan koydum. Bisküvileri kalıba iyice bastırarak (hatta ağır bir şeyle de bu işi halledebilirsiniz) yerleştirdikten sonra, buzlukta beklemeye alın.
- Kreması için, önce kremayı çırpalım, içine peyniri ekledikten sonra şekeri ve unu ekleyip çırmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştıralım. Son olarak vanilya, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
- Buzluktan çıkardığımız kalıba hazırladığımız kremayı dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece ısılı fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirelim. Kek pişerken fırın içine su dolu bir kap koyalım. Fırından çıkarmadan fırın içinde soğutalım.Fırından aldığımız da kekimizin sadece ortasının biraz sallanıyor olması pişmiş olduğunu gösteriyor. Soğudukça toparlanacak. Soğuyan keki buzdolabına alıp, en az 6 saat ama en iyisi bir gece bekletelim. Keki kalıptan çıkarmak için ince bir bıçak yardımıyla keki çıkarabiliriz.
-Sosu için, vişne ve şekeri tencereye alıp, pişirmeye başlayalım. Nişastayı suyun içinde eritelim. Şeker eridikten sonra nişastalı suyu tencerenin içine ince ince dökelim. Bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Buzdolabında dinlendirdiğimiz kekimizin üstüne ister dilimlemeden, ister dilimledikten sonra sosu döküp servis edelim.

Vişne Soslu Cheesecake
Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. benim fawori tatlım bu!! ama maalesef bende yetenek yok :S elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. sevgili fındıkfıstıkk
    devamlı takipçimiz olarak
    sizin yorumlarınız bizim için önemli
    beğenmenize çok sevindik:)
    sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz....

    Sevgiler

    Selma&Aslı

    YanıtlaSil