21 Şubat 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Brokoli

Yoğurtlu Brokoli

İşte içinizi ferhlatacak bir tarif. Haşlanmış ve kızarmış herşeyin üstüne sarımsaklı yoğurt dökmek, bizim mutfağımıza özgü bir usul olsa gerek. Türkiyenin neresine giderseniz gidin, her kültürden, her tabakadan insanın damak tadına hitap edebilme kabiliyetine sahiptir sarımsaklı yoğurt. Öyle uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında... Malzemeler: Brokoli ve Sarımsaklı Yoğurt:)
Hatta artık hazır sarımsaklı yoğurtlar bile var:)


Yoğurtlu Brokoli
                                                                                   Hazırlanışı: Önce brokolileri istediğimiz büyüklükte parçalayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Brokolilerin çok ezilmemesine dikkat ediyoruz. Brokolileri süzüp bir kaba alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu biraz tuz ekleyip hazırlıyoruz ve haşlanmış brokolilerin üzerine döküyoruz. Ben bir iki kaşık yağda biraz nane ve kırmızı biber kavurup üzerine döktüm ama isteğe bağlı tabi. Bu kadar. Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder