5 Ocak 2011 Çarşamba

Fırında Yufkalı Kabak (Yalancı Mücver)

Aldığım yemek dergilerinden bir tarif daha...
İster kabaklı börek deyin, isterseniz fırında mücver. Oldukça basit bir tarif, malzemeleri hazırla, karıştır ve fırına sür...

Malzemeler:
- 2 Yufka
- 3 Kabak
- 3 Taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 Yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Karbiber, tuz, kırmızı pul biber

Yapılışı:
Yumurta, süt ve yağı derin bir kase içinde çırptıktan sonra; ince şeritler halinde kesilmiş yufkaları, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan,dereotu ile maydanozu ve baharatları katarak karıştırıyoruz. Karışımı ister büyük bir fırın kabına ister küçük fırın kaplarına paylaştırıp 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. (İçinin piştiğini kontrol etmek gerekiyor.) Fırından alıp,üzerine kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İsterseniz hazırladığınız karışımın içine de peynir çeşitlerinden katabilirsiniz.

1 yorum:

  1. ama ben size dün ne dedim?

    bugün öğle yemeğinde bunu bize sunacaksınız değil mi? :)

    YanıtlaSil