6 Ocak 2011 Perşembe

Patlıcanı Bir De Böyle Deneyin...

 Eğer siz de benim gibi tam bir patlıcanseverseniz bu yemek tam size göre...
Öğrencilik yıllarımda çok sevdiğim arkadaşım Rüveyda'dan öğrendiğim bu yemekle hiç patlıcan yemeyen ev arkadaşıma bile sevdirmiştim patlıcanı.

Rüveyda'nın Patlıcan Yemeği:
5 adet uzun ince patlıcan
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
kuru nane
tuz
yağ
yarım bardak kadar sıcak su
Hazırlanışı:
1- İlk olarak yıkamış olduğumuz patlıcanlarımızı pijama şeklinde soyuyoruz, iki parçaya bölüp tuzlu suda bir saat kadar bekletiyoruz. (Patlıcanlarınız tazeyse koparma yerini patlıcandan ayırmayabilirsiniz.)
2- Yeterince suda bekletildikten sonra patlıcanlarımızı sudan arındırarak kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanlarımızı yemeği pişireceğimiz tenceremize alıyoruz.



3- Domateslerimizi yemeklik küp küp doğruyoruz.
4- Sarımsaklarımızı bütün olarak ya da doğrayarak domateslerimize ekleyip; istediğimiz miktarda kuru naneyi ve tuzu karışımımızla harmanlıyoruz.
5- Bu karışımı patlıcanlarımıza üstüne yayıyoruz.
6- Sıcak suyumuzu  bir kenarından tencereye döküyoruz.
7- Son olarak da kısık ateşte pişiriyoruz. (domatesler pişene kadar)


Deneyince umarım siz de seversiniz.. Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder