2 Ocak 2011 Pazar

Kahvaltı İçin Klasik ve Lezzetli Bir Alternatif -Pişi-

İkinci merhabayı yazıyor olmak bile heyecanlı... Pişi ya da hamur kızartması, büyükkannelerimizden öğrendiğimiz lezzetli bir hamurişi...


Pişi:

7-8 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un

Malzemeleri sırasıyla karıştırıp yumuşak kıvamlı hamurumuzu elde ediyoruz. Eğer benim gibi sabırsızsanız, hemen cevizden biraz daha küçük boyutta yapmış olduğumuz bezeleri elimizde açıp kızgın yağda kızartıyoruz. (Kızartırken pişiyi sağa sola çatal yardımıyla hareket ettirirsek daha iyi kabarmasını sağlarız.) Ama hamurun daha iyi mayalanması için kızartmadan önce bir kaç saat bekletmek faydalı olacaktır. Bal ya da reçel eşliğinde servis yapmanızı tavsiye ederim. Patates kızartmasından sonra en çok sevdiğim kahvaltı seçeneği...

Ayrıca maydonoz ve peynirli bir iç hazırlayıp yuvarlak şekilde açtığımız hamurun içine koyup poğaça gibi sararak içli pişi de yapabilirsiniz. Bir küçük boy soğanı az yağda kavurup haşlanmış patates ve maydonoz ekleyerek de farklı bir iç elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder