12 Ocak 2011 Çarşamba

Yumurtalı Patates!!!


 Yumurtalı Patates

Yumurtalı Patates

 İşte bir pazar kahvaltısı seçeneği daha... Uzunca bir süre yumurta yemeyen biri olarak, yumurtalı patatesi benimsemem zor oldu doğrusu.  Ama artık, yumurtalı patates için "yazık oluyo ama güzelim patates kızartmasına" dediğim zamanlara üzülüyorum, çünkü şimdilerde kahvaltı seçenekleri listemin en üst sıralarında yer alıyor... Çok kolay ve lezzetli...

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • Yağ
  • Tuz
  • Biraz maydonoz
  • Baharatlar (nane, kekik, karabiber, pul biber...)

Yumurtalı Patates

Hazırlanışı:
  • Patateslerimizi küp küp doğrayıp; kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Patatesler kızarırken de bir taraftan bir kaseye yumurtalarımızı kırıp, baharatlarımız, ince kıyılmış maydonozumuz ve tuzu ekliyoruz, bir güzel çırpıyoruz.
  • Patatesler kızardıktan sonra, ocağın altını en kısığa ayarlayıp; fazla yağı bir kaşık yardımıyla alıyoruz ve yumurtalı karışımı tavada kalan patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
  • Tavanın ağzını kapatıyoruz ve bu şekilde ağır ağır pişmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. 40 yıllık patatesli yumurta olmuş yumurtalı patates :)

    ama düşündüm, hanginin miktarı çoksa ismi ona göre değişebilir( hangisi mütemmim cûz hangisi esas eşya ise :) )

    bunu yaptıktan sonra krep misali ters çevirip pişiriyorum ben şahsen yumurtanın cıvık hallerinden hoşlanmayan biri olarak, öneririm pek bi kıtır kıtır oluyor.

    ellerinize sağlık bayanlar

    YanıtlaSil
  2. öğrenci sofralarının ,pazar sabahlarının baş kahramanı değilmi?
    genellikle bekarların öğün kurtarma ana menüsü
    s.dilek60@gmail.com

    YanıtlaSil
  3. sevgili zingarina,
    öncelikle yorumunuz için teşekkürler,
    aslında benim de yumurtayı sevmememin sebebi cıvık haline katlanamam,
    ama böyle, "patatesli yumurta pastası" gibi oluyo:)
    sizin tavsiyenizi de dikkate alacağız,
    (bu arada patates çok, yumurta az:))
    yorumlarınızı bekliyoruz
    sağlıcakla...

    YanıtlaSil